During  these hot days, eating light is a priority. No one likes to feel heavy in 100 dergree weather right? That´s why a smoothie is a great call for the Summer days, keeping us hydrated and nourished. They´re also great because you still benefit from the nutrients of raw veggies and fruits. I love the recipes by Hemsley + Hemsley, especially the
Coco Loco (since I love coconuts!|)

Besides being delicious and creamy (almost like a milkshake), it´s rich in enzymes, calcium and potassium, both which help our bones and nervous system. The full fat coconut milk (which is probably what makes it so good) is actually good for you too: it helps with brain function. Add raw coconut oil for better absorption of vitamins!

I´ve been making the Coco Loco during my afternoons at home (it´s almost like an end of the day cocktail for me). Here´s the recipe:

400ml coconut milk

150ml water

200g banana (2 medium bananas)

2 teaspoons of tahini

½ teaspoon of cinnamon powder

Blend all ingredients together until smooth.  Sprinkle with a little extra cinnamon on top if desired and serve immediately!


Nesses dias quentes, comer coisas leves é uma prioridade. Ninguém gosta de se sentir pesada no calor de 40 graus, não é verdade? É por isso que um smoothie é uma ótima opção para os dias de verão, nos mantendo hidratadas e bem nutridas. Eles também são ótimos porque por causa dos nutrientes das frutas e vegetais crus. Eu amo as receitas da Hemsley + Hemsley, principalmente o Coco Loco (já que eu amo cocos, como vocês já sabem!).

Além de ser delicioso e cremoso (quase como um milkshake), ele é rico em enzimas, cálcio e potássio, que ajudam os nossos ossos e sistema nervoso. O leite de coco integral  (que provavelmente é o que deixa o smoothie tão gostoso) é bom pra você também: ele ajuda com as funções cerebrais. Adicione óleo de coco virgem para uma melhor absorção de vitaminas.

Eu tenho feito o Coco Loco durante minhas tardes em casa e é praticamente como um cocktail do fim de dia pra mim! Aqui está a receita:

400ml de leite de coco

150ml de água

200g de banana (2 bananas médias)

2 colheres de chá de tahine

½ colher de chá de canela em pó

Bata todos os ingredientes no liquidificador até ficar homogêneo. Ponha um pouco de canela  por cima se desejar e sirva imediatamente!


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