Today is World Health Day! Every April 7th is a day to raise awareness of different threats to our health and each year has a different focus. This year is an opportunity to recognize the importance of proper food production and preparation for our health!

In honor of this day and its cause, I wanted to share two cooking books that are all about attaining healthier bodies through food. The first is “The Art of Eating Well” by the English sisters Jasmine e Melissa Hemsley. Get ready for over 150 recipes that rich in nutrients and lacking in sugar, gluten and unhealthy substances. They also discuss some golden rules of nutrition and even make suggestions for what to eat when travelling - this is so useful for a traveller like me!

The second cooking book is from Brazil and is yet to be translated - but I'm crossing my fingers it will be soon! It's by Bela Gil, the talented daughter of Brazilian singer Gilberto Gil. Despite her young age, she has been leading a natural and local food movement. Many of her recipes are vegetarian and vegan, but attending to the needs of all, you can find some meat-based dishes.


Hoje é o Dia Mundial da Saúde! Todo 7 de abril é um dia de conscientização para as diferentes ameaças à nossa saúde e cada ano tem um foco diferente. Este ano é uma oportunidade de reconhecer a importância da produção e preparo adequados de alimentos para a nossa saúde!

Em homenagem a este dia e sua causa, eu queria compartilhar dois livros de culinária que promovem a saúde e bem estar través dos alimentos. O primeiro é  “The Art of Eating Well” (A Arte de Comer Bem) pela irmãs inglesas Jasmine e Melissa Hemsley. Prepare-se para mais de 150 receitas ricas em nutrientes mas sem açúcar, glúten e substâncias toxicas. Elas também discutem algumas regras de ouro da nutrição e até fazem sugestões do que comer quando viajando - isso é tão útil para mim que está sempre na estrada! 

O segundo livro de culinária é o da Bela Gil, a talentosa filha do cantor brasileiro Gilberto Gil. Apesar de sua idade, ela já está liderando um movimento em prol da comida natural e local. Muitas de suas receitas são vegetarianos e veganas, mas atendendo às necessidades de todos, você pode encontrar alguns pratos à base de carne.


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