Have you heard of Aperture's latest "The Photographer’s Cookbook"? If you think this may be a book with tips on how to be a better photographer, you're off a bit. Fact is, the book is exactly what its title indicates: a cookbook composed of recipes from photographers, amongst them Richard Avedon, Imogen Cunningham, and Ed Ruscha. 

It seems a bit odd and off, but the story is interesting. Back in '77 at the George Eastman Museum, a registrar had the idea of asking photographers to contribute to a cookbook with their favorite recipes. Well, many of them did (120 to be exact), but the project ended up being abandoned and left to the museum's archives - until being digged up by the museum recently. What's even more fun is the mix of images in the book: anything goes, just as in the kitchen. But everything is vintage and thus beautiful - of you happen to be a vintage lover like me. 

What's on the menu, you may ask? Ansel Adam's pouched eggs in beer and Horst's simple cucumber salad (which is accompanied by a picture of Yves Saint Laurent in his garden). Egglestone was more used to domestic environments, right? Well he serves us up with cheese grits casserole (for which I included the recipe below, for those who are curious). And how about Avedon, you may ask? Oh, it's something good. Pot roast - the same recipe used by his mother. Can can I say? Bon appetit, darlings!

 

William Eggleston’s Cheese Grits Casserole

Serves 6 to 8

 

Ingredients:

1 cup grits

1 tsp. salt

4 cups water

1 stick butter

1/2 pound Velveeta

Cheese

3 eggs, slightly beaten

1/3 cup milk

 

Instructions:

Cook, as usual, grits in salted water until done. Then add butter, cheese, eggs, and milk. Stir until melted smooth. Place in quart casserole, and bake for 1 hour at 350 degrees Fahrenheit.


Você já ouviu falar do mais novo “The Photographer's Cookbook” (O Livro de Receitas do Fotógrafo) da Aperture? Se você acha que esse pode ser um livro com dicas sobre como ser um fotógrafo melhor, você está um pouco enganado. O fato é que o livro é exatamente o que o título indica: um livro de receitas composto de receitas de fotógrafos, entre eles Richard Avedon, Imogen Cunningham e Ed Ruscha.

Parece um pouco estranho e nada a ver, mas a história é interessante. Em 1977, no Museu George Eastman, um escrivão teve a ideia de pedir a fotógrafos para contribuírem com um livro de receitas com suas receitas favoritas. Bem, muitos deles fizeram (120 para ser exata), mas o projeto acabou sendo abandonado e deixado nos arquivos do museu — até que foi reencontrado recentemente pelo museu. O mais divertido é a mistura de imagens no livro: qualquer coisa vale, assim como na cozinha. Mas tudo é vintage e, portanto, bonito — se por acaso algum de vocês for amante do vintage assim como eu.

Você pode perguntar, o que está no menu? Os ovos pochê na cerveja de Ansel Adam e a salada simples de pepino de Horst (que é acompanhada de uma foto de Yves Saint Laurent em seu jardim). Egglestone era mais acostumado aos ambientes domésticos, certo? Bem, ele nos serve uma caçarola de creme de milho com queijo (para a qual eu incluo a receita abaixo, para aqueles que estão curiosos). E você pode estar se perguntando, mas e o Avedon? Ah, é algo bom. Carne assada — a mesma receita usada por sua mãe. O que eu posso dizer? Bom apetite, queridos!

Caçarola de Creme de Milho com Queijo de William Eggleston

6 a 8 porções

 

Ingredientes:

1 xícara de farinha de milho

1 colher de chá de sal

4 xícaras de água

1 tablete de manteiga

200g de Queijo Velveeta

3 ovos, levemente batidos

1/3 de xícara de leite

 

Modo de fazer:

Cozinhe, como de costume, a farinha de milho em água com sal até ficar pronta. Então adicione a manteiga, o queijo, os ovos e o leite. Misture bem até que fique um creme homogêneo. Coloque em uma caçarola e asse por 1 hora a 176ºC.


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