This year's Universal Exposition, Expo 2015, started in the beginning of this month in Milan. The theme? “Feeding the Planet, Energy for Life”. Fairs like this one have been taking place for over one hundred years, always with the purpose of bringing together countries for a cultural and philosophical exchange. Given the present state of our planet, in which our health is becoming more and more a topic on out agenda, there is a great need to talk about solutions to ensure that there is sufficient - and healthy - food for everyone.

Several countries, such as Brazil and the United Kingdom, have their own pavilions which are landmarks of architecture and design. I would say it's worth going just to check out what each country is doing in terms of design innovation. There are also pavilions – or clusters, as they are called – focused on one kind of food, such as coffee, cereals, and even chocolate, so we can understand the details and complexities  of items we eat everyday without giving much thought! 

The fair will stay open until October 31st, so there's plenty of time to check everything out! For those who can't see it in person, the pictures below will give you a pretty impactful illustration of the fair.


A Universal Exposition desse ano, a Expo 2015, abriu no inicio desse mês em Milão. O tema? "Feeding the Planet, Energy for Life" ou "alimentando o planeta, energia para a vida." Tais feiras acontecem há mais de cem anos, sempre com o propósito de juntar países para uma troca cultural e filosófica. Dado o cenário atual do nosso planeta, onde nossa saúde está mais e mais virando pauta, há grande necessidade em falar sobre soluções para garantir comida suficiente e saudável para todos.

Muitos países, como o Brasil e o Reino Unido, tem seu próprio pavilhão e tais são marcos de arquitetura e design. Posso dizer que visita valeria somente para conferir o que cada pais está fazendo de mais inovador! Há também pavilhões - ou clusters, como são chamados - voltados para um tipo de alimento, como o café, cereais e até o chocolate para entendermos as complexidades de itens que comemos todos os dia, sem pensar muito!

A feira fica aberta até o dia 31 de outubro - ou seja, temos bastante tempo para conferir tudo. Para quem não puder ver ao vivo, as fotos abaixo não deixam a desejar!

 


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